OPHEFFINGSUITVERKOOP - 35% KORTING - Lees verder....

  Inloggen
Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Verlanglijstje 0
  Gratis levering vanaf 70,- in NL  |   1-3 werkdagen levertijd
Foto
Een hosomaki is een dunne rol met rijst en meestal 1 ingrediënt en nori aan de buitenkant.

Voor het maken van een hosomaki heb je het volgende nodig:

Ingrediënten voor het maken van een hosomaki:

  • Sushirijst, klaargemaakt volgens deze beschrijving
  • Nori (zeewierblad)
  • Ingrediënten naar keus (vis, groente, surimi etc)
  • Optioneel Japanse (wasabi) mayonaise
  • Wasabi
  • Sojasaus
  • Ingelegde gember
(keuken)benodigdheden:
  • Een yanagiba (of ander scherp mes)
  • Een snijplank
  • Een sushi rolmatje 
  • Een kom met water met daarin eventueel een klein beetje rijstazijn
  • Een geta (serveerplank van bamboe), een bord of een ander middel om de sushi op te presenteren
  • Eetstokjes
Onderaan deze beschrijving vindt je een video met een demonstratie.
  1. Leg de snijplank, het sushi rolmatje en het mes klaar en vul de kom met water (en doe daar eventueel een scheutje rijstazijn in)
  2. Snij de ingrediënten voor
  3. Leg op de (schoon- en drooggemaakte) snijplank een half noriblad met de glimmende kant naar beneden (shiny side down)
  4. Maak de handen licht vochtig in de kom met water en pak een handje rijst.
  5. Spreid de rijst uit over het noriblad. Houd daarbij een centimeter vrij bovenaan het blad en zorg ervoor dat de laag niet te dik is. Vuistregel is dat je de nori er doorheen moet kunnen zien.
  6. Pak het noriblad met de rijst op en leg dit op een sushi rolmatje, houd de onderkant van het noriblad gelijk aan de onderkant van het sushi rolmatje.
  7. Breng indien gewenst een kleine beetje wasabi of Japanse (wasabi) mayonaise aan op de rijst.
  8. Leg vervolgens in het midden van de rijst het ingrediënt. Gebruik je meerdere ingrediënten, snij deze dan extra dun! 
  9. Schuif je duimen onder het sushimatje en leg de vingers op het ingrediënt.
  10. Duw met de duimen het sushimatje omhoog over het ingrediënt waarbij je het ingrediënt met de vingers op zijn plaats houdt. Als het matje over het ingrediënt rolt kan je de vingers weghalen
  11. sluit nu de rol door het matje door te rollen totdat de onderkant van het noriblad de vrije strook aan de bovenkant raakt. Let erop dat je nu niet doorrolt want dan komt het matje klem te zitten in de rol.
  12. Til het matje een klein stukje 'uit de rol' (dit was de onderkant van het matje) en sluit de sushirol door het matje 'door te bewegen'
  13. Druk de rol goed aan
  14. Rol het matje terug, til de sushirol van het matje en leg deze op de snijplank
  15. Leg het matje bovenop de rol en druk het geheel nog licht aan. Let op dat je niet te hard drukt want dan splijt de rol open.
  16. Verwijder het matje en snij met een zeer scherp mes, welke tussen elke snede licht bevochtigd moet worden, de rol in 6 stukjes en leg deze op de geta of een bord.
Serveer de sushi met een wasabi en ingelegde gember.
Geef je tafelgenoten een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.
Eet de sushi met eetstokjes of met je handen.

Een demonstratie van het maken van een hosomaki.
(een getoonde kappa maki is een hosomaki met komkommer)


<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'
 

OPHEFFINGSUITVERKOOP - 35% KORTING - Lees verder....

Zelf aan de slag

Hoe maak je sushi
Informatie over sushi
 

Contact

 Frankeneng 114i, 6716 AA  EDE
   0318-210106
   info@sushitotaal.nl
   Contactformulier

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 
9:00 tot 17:00


Alle bedragen zijn inclusief BTW

Wij maken gebruik van cookies om deze website goed te laten werken en voor analytische doeleinden. Lees meer hierover in onze privacyverklaring