OPHEFFINGSUITVERKOOP - 35% KORTING - Lees verder....

  Inloggen
Winkelwagen 0

Winkelwagen

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Verlanglijstje 0
  Gratis levering vanaf 70,- in NL  |   1-3 werkdagen levertijd
Foto
Tamago is de zoete Japanse omelet die gebruikt kan worden als topping op een nigiri sushi of als ingrediënt in een maki sushi. Uiteraard kan het ook als los gerecht gegeten worden, in Japan wordt de tamago vaak als desert gegeten.
In ons assortiment vind je een aantal uitvoeringen van een tamago pan. Onder het recept vind je  een video waarin gedemonstreerd wordt hoe een tamago gemaakt wordt. 
 
Voor het bereiden van een tamago heb je het volgende nodig:

Ingrediënten voor het maken van tamago:

  • 6 losgeklopte eieren 
  • 125 ml dashi 
  • 2 el suiker 
  • 1 tl zout 
  • 1 el sake 
  • 1 el mirin 
  • 1 el plantaardige olie 

(keuken)benodigdheden:

  • Een Tamagopan
  • Een houten pers (optioneel)
  • Eetstokjes
  • Een kom
  • Een vork of een garde
  • Keukenpapier
  • Een mes

Bereidingswijze:

  1. Doe de eieren en alle ingrediënten behalve de olie in een kom en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik hiervoor een vork of een garde
  2. Verhit de olie in de tamagopan. Verwijder overtollige olie met keukenpapier
  3. Doe een beetje van het eimengsel in de pan om de temperatuur te testen. Als het sist is de pan heet genoeg. Voeg een deel van het mengsel toe zodat de bodem dun is bedekt 
  4. Bak op matig vuur totdat de bovenkant begint te stollen en de randen licht bruinen
  5. Vouw de omelet op naar je toe. Gebruik hiervoor stokjes of een vork
  6. Schuif de gevouwen omelet naar de verre kant van de pan (van je af)
  7. Voeg wat olie toe op de onbedekte bodem van de pan. Doe genoeg eimengsel in de pan om de bodem te bedekken. Til de gevouwen omelet een beetje op zodat het eimengsel onder de opgevouwen omelet loopt
  8. Wanneer het eimengsel stolt, vouw het dan naar je toe. Vouw de eerste rol mee
  9. Vorm de omeletrol door die zachtjes tegen de opstaande rand van de pan te duwen. Herhaal totdat al het eimengsel is gebruikt.
  10. Haal de pan van het vuur en laat voor het snijden afkoelen. 


<< Terug naar pagina 'Hoe maak je sushi'
 

OPHEFFINGSUITVERKOOP - 35% KORTING - Lees verder....

Zelf aan de slag

Hoe maak je sushi
Informatie over sushi
 

Contact

 Frankeneng 114i, 6716 AA  EDE
   0318-210106
   info@sushitotaal.nl
   Contactformulier

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 
9:00 tot 17:00


Alle bedragen zijn inclusief BTW

Wij maken gebruik van cookies om deze website goed te laten werken en voor analytische doeleinden. Lees meer hierover in onze privacyverklaring