Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.
Verlanglijstje 0
 Gratis levering vanaf 70,- in NL  |  1-3 werkdagen levertijd
Tamago bereiden
Laat uw e-mailadres achter en wij mailen u als het product weer op voorraad is.
Tamago is de zoete Japanse omelet die gebruikt kan worden als topping op een nigiri sushi of als ingrediënt in een maki sushi. Uiteraard kan het ook als los gerecht gegeten worden, in Japan wordt de tamago vaak als desert gegeten.
In ons assortiment vind je een aantal uitvoeringen van een tamago pan. Onder het recept vind je een video waarin gedemonstreerd wordt hoe een tamago gemaakt wordt.
Voor het bereiden van een tamago heb je het volgende nodig:
Ingrediënten voor het maken van tamago:
6 losgeklopte eieren
125 ml dashi
2 el suiker
1 tl zout
1 el sake
1 el mirin
1 el plantaardige olie
(keuken)benodigdheden:
Een Tamagopan
Een houten pers (optioneel)
Eetstokjes
Een kom
Een vork of een garde
Keukenpapier
Een mes
Bereidingswijze:
Doe de eieren en alle ingrediënten behalve de olie in een kom en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik hiervoor een vork of een garde
Verhit de olie in de tamagopan. Verwijder overtollige olie met keukenpapier
Doe een beetje van het eimengsel in de pan om de temperatuur te testen. Als het sist is de pan heet genoeg. Voeg een deel van het mengsel toe zodat de bodem dun is bedekt
Bak op matig vuur totdat de bovenkant begint te stollen en de randen licht bruinen
Vouw de omelet op naar je toe. Gebruik hiervoor stokjes of een vork
Schuif de gevouwen omelet naar de verre kant van de pan (van je af)
Voeg wat olie toe op de onbedekte bodem van de pan. Doe genoeg eimengsel in de pan om de bodem te bedekken. Til de gevouwen omelet een beetje op zodat het eimengsel onder de opgevouwen omelet loopt
Wanneer het eimengsel stolt, vouw het dan naar je toe. Vouw de eerste rol mee
Vorm de omeletrol door die zachtjes tegen de opstaande rand van de pan te duwen. Herhaal totdat al het eimengsel is gebruikt.
Haal de pan van het vuur en laat voor het snijden afkoelen.